nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Visszaküldte a hálapénzt az orvos – a család nem hagyja annyiban

Visszaküldte a hálapénzt az orvos – a család nem hagyja annyiban

A 64 éves Rozália a Honvédkórházban halt meg, miután egy rutinműtét közben elvágták az epevezetékét és a verőerét.
NLCafé
f Ajánlom

“Anyut december nyolcadikán műtötték. Az operációt megelőző nap ketten mentünk be az orvoshoz. Anya ekkor adta oda az orvosnak az 50 ezer forint hálapénzt” – idézte fel a Borsnak a történteket az idős asszony lánya. Mónika hozzátette, édesanyja a műtét után is adott volna pénzt az orvosnak, de erre végül nem került sor. Az asszony ugyanis 20 nappal a beavatkozás után meghalt.

Visszaküldte a hálapénzt az orvos – a család nem hagyja annyiban

A család megdöbbent, mikor a balul sikerült műtét után, a sebész postán küldte vissza a hálapénzt. Úgy döntöttek, nem hagyják annyiban a dolgot, és panaszt tesznek az orvos ellen, de az indult vizsgálat nem állapított meg szakmai szabályszegést, csupán annyit, hogy a beteget nem az elvárható gondossággal operálták meg.

Ábrahám László, műhibaperekkel foglalkozó ügyvéd a Borsnak elmondta, ilyen eseteknél igen rossz esélyekkel indul a károsult beteg vagy a hozzátartozója: “Tízből csak egy-két esetben jutnak el a hatóságok a vádemelésig az orvosok ellen.” Hozzátette, ez azért van így, mert a szakértők összefogással védik az orvosokat.

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Megosztás Facebookon