Aktuális

Tibi atya is nekiment Norbinak a posztja miatt

A Facebook legnagyobb magyar sztárja sem hagyta szó nélkül azt a posztot, amit Schobert Norbi osztott meg néhány napja.

A mostanra hatalmas netes adok-kapokká duzzadt vita néhány napja kezdődött azzal, hogy Norbi megosztotta az egyik hazai internetes portál átvett cikkét, amiben arról írnak, hogy ha a citromlét szódabikarbónával vegyítjük, egy olyan lúgosító csodaszert kapunk, ami hatékonyan veszi fel a küzdelmet még a rákkal is.

A posztra szinte azonnal reagált két magyar szakember, Novák Hunor orvos és Csupor Dezső gyógyszerész, aki a Szegedi Tudományegyetem docense is: blogposztban szedték ízekre a citromos-szódabikarbónás lötty mítoszát, majd a HVG-nek elküldött nyílt levelükben arra kérték Norbit, posztban lássa be tévedését.

Norbi a nyílt levélre a Facebook-oldalán reagált. Azt írta: “röhej, ha valaki azért nekem jön, mert tovább osztok egy érdekes cikket. Vagy betalált, vagy görcsös szereplési kényszer. Itt van angolul. Továbbra sincs véleményem, csak megosztom, mert érdekes.”

 

Az adok-kapokba ezután szállt be Tibi atya, akit egymilliónál is több rajongója elsősorban a humoros posztjai miatt kedvel. A részeges papnak beállított netes figura most tőle szokatlanul komoly hangvételű posztot írt, melyben Norbit “sarlatánnak” nevezi, majd részletesen taglalja, miért és hogyan “hülyíti” rajongóit.

 

Az érvelés szerint Norbi fals reményekkel kecsegteti rajongóit, elhiteti velük, hogy a kisközértben beszerezhető hétköznapi dolgok ugyanolyan – sőt – hatásosabbak a rák kezelésében, mint a kutatóintézetek több évtizedes munkái során kifejlesztett rákellenes szerek.

Tibi atya azt is hozzátette: “Norbinak egymillió követője van (…) Ilyen követői bázis mellett az ember felelősséggel tartozik azokért a dolgokért, amiket megoszt.”

Olvass még többet a vitáról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top