Aktuális

Lapátra kerültek a takarítók 10 szegedi középiskolában

Tíz szegedi középiskola takarítóit tették lapátra anélkül, hogy a dolgozókat értesítették volna. A munkavállalók abból sejtették, hamarosan felmondanak nekik, hogy látták a hirdetéseket, amelyekben takarítószemélyzetet kerestek.

A Szegedi Szakképzési Centrum tíz középiskolája szeptember 1-je óta maga takaríttat. Nem dolgoztat tovább a Browning Kft.-vel, emiatt a dolgozóknak is felmondtak. A Déri Miksa Szakképzési Centrumból öten kerültek lapátra.

A takarítószemélyzet augusztus elején még megcsinálta a nyári nagytakarítást az iskolákban, akkor azt mondták nekik, valószínűleg egy-két hónapig még lesz munkájuk. Aztán a szakképzési centrum hirdetéséből tudták meg, új embereket keresnek a helyükre. A dolgozóknak egyetlen szót sem szóltak. A hatórás takarítók 53 ezret, míg a nyolcórások 75 ezer forintot kaptak. Mostantól már csak a munkanélküli segélyre számíthatnak. A közmunkások nyolc órában az állami támogatással keresnek 53 ezer forintot.

A Délmagyar információi szerint a Móra Ferenc Szakközépiskolában két embert vett át a szakképzési centrum közalkalmazottnak, határozatlan idejű szerződéssel, szakképzettség nélkül, de legalább helyismerettel. Mellettük közmunkásokat alkalmaznak. A Krúdy Gyula Szakképző Iskolában is hasonló a helyzet, ott mindössze egy alkalmazott rendelkezik OKJ-s takarító vizsgával.

A tíz szegedi középiskolából körülbelül 60-70 embert küldtek el. A Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója szerint valamennyi iskolában lejárt a takarítócég szerződése, melyet nem hosszabbítottak meg. A felvehető létszámról pedig úgy tájékoztatott, saját dolgozókat alkalmaznak az intézmények méretétől függően.

10 középiskolában váltak meg a takarítóktól
Tíz szegedi középiskolában váltak meg a takarítóktól

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top