Aktuális

A mentősök élesztették újra az aszódi férfit

Pedig csöppet sem volt egyszerű, mert a csütörtöki dugó kellős közepén kellett a mentősöknek magukat átrágni, hogy Aszódra jussanak. Telefonon keresztül magyarázták a férfi feleségének, mit és hogyan tegyen, amíg a helyszínre érkeznek.

Csütörtökön délután otthonában lett rosszul és esett össze a középkorú férfi. Szíve és légzése is leállt. Felesége tárcsázta a mentőket, és a mentésirányító telefonon keresztül magyarázta az aggódó asszonynak, mit és hogyan tegyen, amíg a mentők kiérkeznek a helyszínre. A hölgy természetesen elvégezte az újraélesztési feladatokat.

Az első aszódi mentőkocsi két perccel később megérkezett a megadott lakcímre. Egy perccel később berobogott a motoros mentőkolléga is, pedig csöppet volt egyszerű dolga a délutáni közlekedési dugóban, elmondása szerint az autópályán négy kilométeren állt a kocsisor, sőt a lehajtón sem haladt  forgalom. Aztán befutott a budaörsi mentőhelikopter, a városi rendőrség két tagja és két szabadnapos mentőkolléga, hogy segítsenek a férfi újraélesztésében. A csapatmunka annyira jól sikerült, hogy a férfi légzése és vérkeringése néhány perc múltán ismét elindult.

Az eset tanulsága – ahogy posztjukban írják a mentősök –, hogy bármennyire is rémisztőnek tűnik a helyzet, laikusként sem szabad megijedni, hanem a szakemberek kiérkezéséig is hozzá kell látni az újraélesztéshez, hiszen az első 3-4 perc életeket, sorsokat, családokat menthet meg.

Újraélesztettek a mentősök egy aszódi férfit

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top