Aktuális

Óriásviharok, özönvíz – a Hermina hurrikán rombolja Floridát

Szükségállapotot rendeltek el Floridában. A trópusi vihar máris özönvízszerű esővel érkezett, több helyütt bokáig ér a víz az utcákon. És a hurrikán csak ezután érkezik. Florida kormányzója szerint: "életveszély van".

Nagy valószínűséggel hurrikánná alakuló erős trópusi vihar közeledik Florida partjaihoz. Rick Scott kormányzó éppen ezért szükségállapotot rendelt el az állam hatvanhét megyéjéből ötvenegyben, ahol az összes állami intézményt, köztük az iskolákat is bezárták. A Hermina névre keresztelt trópusi vihar a meteorológusok előrejelzése szerint hurrikánná erősödik, csütörtökön helyi idő szerint későn este ér partot Floridában és a keleti parton. Ezt követően pedig Georgia államon, majd Észak- és Dél-Karolinán keresztül egészen Maryland államig söpör végig és rombol le mindent, ami az útjába kerül.

Floridában már özönvízszerű esőzés és óriásviharok jelzik a hurrikán érkeztét, egyes megyékben bokáig-térdig áll a víz az utcákon, a tengerparti részek az erős hullámzás miatt megközelíthetetlenek. A Mexikói-öbölben lévő olaj- és gázkitermelő berendezéseket lezárták. A lakosságot arra kérték, minél előbb szerezzenek be legalább három napra elegendő ivóvizet és élelmet. Rick Scott szerint Floridában “életveszély van”.

Így tombol a vihar Floridában, és a Hermina hurrikán még csak most érkezik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top