Aktuális

Nem szólt, hogy tízszer annyi nyugdíjat kapott

Elnézte a postás a nyugdíjkifizetést, az idős férfi pedig boldogan eltette a százezres összeget. Csak sajnos nem akarta visszaadni, ezért most vádat emeltek ellene.

Egy 62 éves salgótarjáni férfi várta epekedve a nyugdíját még februárban. Jött is a postás, aki tévedésből 11 082 forint helyett 110 820 forintot számolt le a meglepett nyugdíjas kezébe. A férfi ugyan észlelte, hogy magasabb az összeg, mint máskor, de erről nem szólt a postásnak, hanem aláírta az őt megillető 11 082 forintról szóló szelvényt és távozott.

via GIPHY

A kézbesítő még aznap délután észrevette a tévedést és felkereste a vádlottat, aki azonban nem akarta visszaadni a pénzt, helyette mindent letagadott.

Az ügyészség közleménye szerint a vádlott a cselekményével a postának 100 ezer forint kárt okozott, melyet a dolgozó munkabéréből vontak le. A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, valamint 100 ezer forint vagyonelkobzást indítványozott vádiratában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top