Aktuális

100 ezer egészségügyi dolgozónak nagyon jól kezdődik az ősz

Szeptember 1-jétől sokaknak emelkedik a bére, különböző mértékben. Még informatikai rendszert is fejlesztettek, hogy minden rendben menjen.

Változik a bértábla az egészségügyben, szeptember elsejétől 107 ezer forinttal nő a szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek bére, az egészségügyi szakdolgozók pedig – végzettségüktől és a munkában eltöltött időtől függően – 6660 forinttól 61.670 forintig terjedő emelést kapnak.

Az átlagosan béremelés mértéke 26,5 százalék, minderre 19,2 milliárd forint pluszforrást biztosít a költségvetés.
    
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár korábbi közlése szerint megtették a szükséges intézkedéseket, hogy a bérfejlesztéshez szükséges pénz időben eljusson az intézményekhez. Ehhez külön informatikai rendszert fejlesztettek ki, amelyre a 253 érintett intézmény közül már 183 regisztrált.
    
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) ugyancsak felkészült a megemelt bérek kifizetésére. Az intézményekre nem ró pluszfeladatokat az intézkedés végrehajtása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top