Aktuális

Kutyául bántak ezekkel a kutyákkal

Amerikában zsákból mentenek, míg Magyarországon baltával vernek fejbe kutyákat. A magyar esetek vádemeléssel zárultak.

Amíg egy amerikai nő magához vesz egy kiskutyát, akit valaki egy szemeteszsákban hagyott az út szélén, addig két magyar férfi baltát vesz magához, hogy a szomszéd, illetve saját kutyáját kicsit megfenyítse. Utóbbiak ellen vádat emelt az ügyészség.

A napokban történt, hogy egy amerikai nő munkába menet egy úttesten araszoló fekete szemeteszsákot vett észre, amit le is videózott, és feltöltött a Facebookra. Miután feltépte a zsákot egy csupa szív fekete-fehér kutyust talált benne, aki egyből csóválni kezdte a farkát – idézi fel a Mirror a történetet.

A két magyar eb nem volt ilyen szerencsés, noha járhattak volna rosszabbul is. Egyikük bűne az volt, hogy átszökött a szomszéd telkére, aki nevelési célzattal egy baltával ötször lesújtott az egy év körüli kutyusra. Az eb a hátán sérült, de szerencsére túlélte a támadást. A 49 éves devecseri férfi ellen az Ajkai Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat.

A balta a közös pont egy szegedi kutya története és a devecseri eb között. Egy hetvenkét éves szegedi férfi azért áll majd bíróság elé, mert baltával fejbe verte saját kutyáját, ami a súlyos sérülései ellenére életben maradt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top