nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Tanévkezdés: nincs könyv, jegyzetekből tanítanak a szakgimnáziumokban

Tanévkezdés: nincs könyv, jegyzetekből tanítanak a szakgimnáziumokban

Nem készültek el a szakiskolák új összevont természettudományi tantárgyának tankönyvei. A minisztérium szerint ez csöppet sem probléma, a diákok letölthetik a tananyagot az internetről, a tanárok pedig jegyzetekből taníthatnak.
NLCafé
f Ajánlom

Interneten elérhető jegyzetekből tanítják majd a szakgimnáziumokban az új, összevont természettudományos tárgyat. A tankönyv ugyanis a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint az iskolakezdésre nem készült el. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a tananyag az interneten kikereshető és kinyomtatható, a tanárok tudása bőven elegendő ahhoz, hogy felkészüljenek az órákra.

Szendrei László szerint ugyanakkor “nem az a probléma, hogy a pedagógus ne tudná megtanítani könyv nélkül is az összevont tárgyat, de az mégsem eljárás, hogy hétfőn készül keddre, leadja az órát, majd szerdáról csütörtökre és így tovább. A legnagyobb probléma inkább az, hogy a diáknak nincs miből otthon tanulnia”. Egyelőre tehát tankönyv híján az internetről letölthető oktatóanyagból tanítanak a tanárok – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

 

Megosztás Facebookon