Aktuális

Nem akarják az új igazgatót a diákok

Még el sem kezdődött a tanév, a szegedi Deák Ferenc Gimnázium diákjai máris tüntetést szerveznek iskolájuk újonnan kinevezett igazgatója ellen.

A szegedi Deák Ferenc Gimnázium igazgatói posztjára tavasszal hárman pályáztak. Kis Gábor, az iskola akkori vezetője, Gáspár Róbert angoltanár és Faragó Klára, a Kisteleki Tankerület igazgatója. A pályázatot eredménytelennek hirdették ki – Faragó Klára pedig egyéves megbízást kapott.

A diákok ugyanakkor csöppet sem értenek egyet a döntéssel, ezért Kiállás a Deákért címmel szerveznek tüntetést szerveznek kedden délutánra. Szerintük olyan igazgatót neveztek ki a fejük fölé, akit jelöltként a tantestület a legkevésbé támogatott.

Az eseménnyel kapcsolatban a szervezők a Facebookon felhívásban úgy fogalmaznak: “Szeretnénk kifejezni, hogy a tanáraink véleménye fontos számunkra, ezért hívunk minden deákos diákot, tanárt, hozzátartozót a szolidaritás kockás szalagjainak kitűzésére a Deák lépcsősorához.”

Nem akarják az új igazgatót a diákok - tüntetnek ellene

(Délmagyar)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top