Aktuális

Vasárnaptól gyökeresen megváltozik a közlekedés Budapesten

A Szabadság híd újra járható lesz autóval is, és felszabadul a Fehérvári út eddig lezárt szakasza. A pályafelújítást az Alkotás úton folytatja a BKK.

Sikerült befejeznie 35 villamosmegálló akadálymentesítését a BKK-nak a Bartók Béla úton és a Fehérvári úton, vége a pályafelújításnak és lezárásnak a Szabadság híd és a Móricz Zsigmond körtér közti szakaszon. Vasárnaptól ismét használható autóval is a Szabadság híd, de a munka tovább folytatódik az Alkotás úton, a Villányi úton és a Fehérvári út eddig nem érintett szakaszain.

Vége a buliknak a Szabadság hídon

Vasárnaptól visszakapják az autósok a Szabadság hidat, és a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos is teljes vonalán közlekedik, ezzel párhuzamosan műemlék-rekonstrukciós munkák kezdődnek a Bartók Béla út Szabadság híd felé vezető oldalán, ezért lezárják a Csíky utca és a Szent Gellért tér közötti útszakaszt a Szent Gellért tér irányában. A BKK kerülő útnak a Bartók Béla út – Csíky utca – Budafoki út vonalát javasolja kerülésre a munkálatok alatt.

Vasárnaptól gyökeresen megváltozik a közlekedés Budapesten

A Szent Gellért tér felé lesz egyirányú a Budafoki út Csíky utca és Műegyetem rakpart közötti szakasza.

A Pest felé közlekedő 7-es, a 907-es és a 973-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik, ezért a Szent Gellért tér M megállóját áthelyezik a Budafoki útra, ahol a 133E járat megállójában lehet felszállni a buszokra. A 7-es busz Gárdonyi téri ideiglenes megállója megszűnik, Albertfalva irányú Móricz Zsigmond körtér M megállóját pedig a Villányi út kereszteződése elé helyezik át. 

A Budafoki út egyirányúsítása miatt a Nagytétény felé közlekedő 133E busz a Szent Gellért tér – Bartók Béla út – Móricz Zsigmond körtér – Karinthy Frigyes út – Budafoki út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Szent Gellért tér M és a Budafoki út/Karinthy Frigyes út megállóit. A terelt vonalszakaszon a 133E buszra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni: 
• Szent Gellért tér M: a 7-es busz megállóhelye,
• Móricz Zsigmond körtér M: a 7-es busz megállóhelye,
• Móricz Zsigmond körtér M: a Karinthy Frigyes úton a Siroki utca kereszteződése után,
• Budafoki út/Karinthy Frigyes út: a 33-as busz megállóhelye. 

A 33-as busz is megáll az ideiglenes Móricz Zsigmond körtér M megállóhelyen a Karinthy Frigyes úton a Siroki utca kereszteződése után, hogy a Nagytétény felé a 133E járattal közös megállóhelyen lehessen felszállni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top