Aktuális

Ezért volt kevesebb bűntény a Balatonnál a nyáron

Számottevően csökkent a bűncselekmények száma a Balaton déli partján, köszönhetően az egész nyáron ott táborozó rendvédelmi fakultációs diákoknak.

Majdnem felére esett vissza a Balaton déli partján a bűncselekmények száma a nyári szezonban az előző évhez képest. Dr. Piros Attila rendőrfőkapitány szerint ez leginkább öt iskola 212 rendészi fakultációs diákjának és a velük érkező 29 pedagógusnak köszönhető.

Ezért volt kevesebb bűntény a Balatonnál a nyáron

A tabi, a kaposvári, a pomázi, a kalocsai és a dombóvári középiskolák diákjai július elejétől öt turnusban táboroztak a Balatonnál, öt dél-balatoni település bűnmegelőzési irodájában dolgoztak. Legtöbbször “Bűnmegelőzés” feliratú pólóban láthattuk őket a Balaton-parti strandokon és frekventált helyeken. Nagy szerepük volt a strandi lopások visszaszorításán túl egyebek közt az elkóborolt gyerekek szüleinek megtalálásában vagy a gépkocsilopások megakadályozásában.

A nyári szezon alatt a három dél-balatoni rendőrkapitányság, Siófok, Fonyód, Marcali illetékességi területén idén több mint negyven százalékkal kevesebb bűntényt követtek el június elseje és augusztus 22-e között, mint tavaly. Somogy megyében az elmúlt év első hét hónapját összehasonlítva 8688-ról 4287-re, vagyis kevesebb mint felére csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma. Idén ugyanezen időszakban az ország megyéi közül Somogynak volt a legjobb, hatvanegy százalékos a felderítettségi mutatója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top