Aktuális

Pótfelvételi: megvannak a ponthatárok

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat. Ezzel eldőlt, hogy a 8305 pótfelvételiző közül ki kezdheti meg a tanulmányait szeptemberben.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében – ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették – a ponthatár nem lehetett alacsonyabb az általános eljárásban, július 26-án nyilvánosságra hozottnál. Ha pedig egy képzést kizárólag a pótfelvételi eljárás során hirdettek meg, akkor a ponthatár nem lehetett alacsonyabb a jogszabályi minimum pontszámnál, ami alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50 pont.

A ponthatárok a felvi.hu-n olvashatók. Azokat a jelentkezőket, akik megadták a mobilszámukat, a ponthatárok kihirdetése után SMS-ben is értesítik. A felvételt nyerő jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban – tájékoztatott korábban az Oktatási Hivatal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top