Aktuális

40 év börtönre ítélték a meleg párra forró vizet öntő kamionost

A georgiai férfi a támadás után azt üvöltötte: "kifelé a házamból, minden homokosnak!" 88 évesen szabadulhat.

Pokoli kínokat kellett kiállnia annak a két meleg fiúnak, akik idén februárban mit sem sejtve aludtak addig, amíg egyikük anyjának élettársa, Martin Blackwell rájuk nem zúdított forró vizet.

A 48 éves kamionsofőr ügyvédje azzal védekezett – elismerve védence szörnyű tettét –, hogy csupán meggondolatlanságból követte el. Érvelése szerint ugyanis nem gyűlölet motiválta a bűncselekményt, hanem “régi fajta kultúra, régi típusú gondolkodás”.

Az egyik áldozat tanúvallomásában elmondta, hogy miután a forró víz okozta fájdalomtól felugrott az ágyból, Blackwell megragadta, és azt ordította: “kifelé a házamból, minden homokosnak!”

A 24 éves fiú életéért egy hónapig küzdöttek a kórházban, két hétig kómában volt. 21 éves barátján és rajta is több műtétet és bőrátültetést kellett végrehajtani.

A déli államok közé tartozó Georgia büntetőjogában nincsen törvény a gyűlölet-bűncselekményekre vonatkozóan. Az ügynek ebben a vonatkozásában a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) indított vizsgálatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top