nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Hihetetlen méretű igazgyöngyöt rejtegetett – fotó

Hihetetlen méretű igazgyöngyöt rejtegetett – fotó

Tíz évig szerencsehozó amulettként az ágya alatt tartotta a világ legnagyobb igazgyöngyét egy Fülöp-szigeteki halász. Nem hozott neki szerencsét.
NLCafé
f Ajánlom

Még 2006-ban találta meg a világ jelenlegi legnagyobb, 34 kilogrammos igazgyöngyét egy fülöp-szigeteki halász, aki – mivel nem volt tisztában az értékével – az ágya alatt tartotta szerencsehozó amulettként. Csak azután döntött  úgy, hogy átadja a hatóságoknak, miután a háza leégett.

A 100 millió dollár értékűre becsült, 67 centi hosszú és 31 centi széles igazgyöngyöt még meg kell vizsgálniuk a drágakőszakértőknek, de a Fülöp-szigetek idegenforgalmi hivatala szerint nem kérdéses, hogy valóban a világ legnagyobb igazgyöngyét találták meg.

Fotó: //manila.coconuts.co/
Fotó: http://manila.coconuts.co/

A gyöngyöt egy Palawan szigeti halász találta, ugyanúgy, mint a jelenleg rekorder gyöngyöt, Lao Tzut, a maga 6,4 kilójával. Az ilyen extra méretű gyöngyök a több mint egy méterre is megnövő óriáskagylókban keletkeznek, de ritkák. 

A gigászi leletet szeretnék a Fülöp-szigeteken tartani, Palawan sziget Puerto Princesca városában, hogy turistákat csalogasson a térségbe.

Megosztás Facebookon