Aktuális

Igazságot tesz a Facebook a kutya-macska vitában

Leszámol néhány sztereotípiával, és jó sokat megerősít a Facebook, miután egy okos algoritmusával megvizsgálta százhatvanezer kutya- és macskatartó profilját.

Sztereotípia, hogy a macskatartók inkább otthon ülnek, míg a kutyások kimozdulnak, de a Facebook szerint igaz. Egy százhatvanezer profiloldalt feldolgozó algoritmus mindent kiderített, amit a témában tudni lehet, sőt még annál is többet. 

A legfeltűnőbb különbség a két tábor között, hogy a kutyásoknak 28-szor több ismerősük van az oldalon, mint a macskásoknak. Viszont a macskások sokkal több közös programot szerveznek ismerőseikkel. A macskatartók nagyobb eséllyel élnek egyedül. Tévhit viszont, hogy a macskatartás az egyedülálló, idős hölgyek hóbortja lenne, mert a családi állapot kortól és nemtől független. 

Ami még érdekes, hogy a macskások inkább szeretik megosztani érzelmeiket ismerőseikkel, mint a kutyások. A macskatartók inkább boldogságukról, fáradtságukról, szomorúságukról és bosszúságukról adnak jelzést, addig a kutyások visszafogottabban nyilvánulnak meg, csak büszkeségüket vagy izgatottságukat tárják ismerőseik elé. 

Szembetűnő különbség van abban is, hogy jellemzően milyen könyvek, filmek, sorozatok jönnek be egy-egy csoportnak. A macskásokat elsősorban az anime, fantasy, sci-fi köti le, míg a kutyások inkább romantikus drámákat és vígjátékokat néznek vagy olvasnak.

Olvass még a Facebookról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top