Aktuális

Tanárt keresnek a legapróbb skóciai szigetre

Elszánt tanárt keresnek Skócia egyik legapróbb szigetére. Az osztály mindössze hétfős, a szigeten nincsen bolt, viszont szép a nyár.

Két és fél év után családi okok miatt távozik a tanító a Belső-Hebridákhoz tartozó Small-szigetcsoport egyik aprócska szigetéről, Muckról. Hogy ne maradjon a hét diák színvonalas oktatás nélkül, a világ bármely pontjáról fogad jelentkezést a sziget, ahol a lakosok száma harminc, a boltoké nulla, és állandó áramszolgáltatás is csak három éve van.

A jelentkezőt az iskola felett található háromszobás, utolérhetetlen kilátással bíró lakással és közel tizenkét és fél millió forintos éves fizetéssel várják. A jelentkezőtől elvárják, hogy lelkes, türelmes, megértő és eltökélt legyen, szeressen a szabadban lenni (elkél az erősen vízálló ruházat), képes legyen alkalmazkodni a körülményekhez, többek között ahhoz, hogy nincs bolt, és néha el vannak vágva a külvilágtól. Az előnyök között említették a szórakoztató közösségi programokat és a gyönyörű nyarat. 

A szigetlakóknak nehéz maradásra bírni azokat, akik mégis úgy döntenek, belevágnak a nem egyszerű feladatba. A most távozó tanár elődje néhány órával az érkezését követően közölte, hogy mégsem kell neki az állás, és másnap már el is ment. 

Muck valóban parányi: 2,5 mérföld hosszú és két mérföld széles. Egyetlen útja van, a kikötő Port Mor és Gallanach között. Nemcsak bolt, hanem templom és postahivatal – de még utcai postaláda – sincs.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top