Aktuális

8 hónapos babát mentett meg a tűztől a hős kutya

Polo könnyűszerrel kimenekülhetett volna az égő házból, de nem tette. Ehelyett maradt, és testével védte gazdái gyermekét.
  • A nyolchónapos Viviana a család hős kutyájának köszönhetően túlélte a tűzvészt. Bár testének 19 százaléka, elsősorban a kezei és a lábai megégtek, az orvosai szerint maradandó károsodások nélkül gyógyul majd meg. Polo, a család négylábú kedvence, aki saját testével védte a kicsi lányt a tűzoltók megérkezéséig, nem volt ilyen szerencsés írja az Independent című lap
8 hónapos babát mentett meg a tűztől a hős kutya

A kutya belehalt a sérüléseibe. Gazdája, a baltimore-i Marylandben élő Erika Poremski azt mondja, ha nincs a kutya, valószínűleg gyermeke is halott lenne. “Egy pillanat alatt történt az egész. Épp vacsorát készítettem, és egyetlen másodpercre elfordultam, hogy elővegyem az egyik hozzávalót, mikor kipattant egy szikra és egy szemvillanás alatt lángra gyújtotta a konyhát.”

A tűz olyan gyorsan terjedt, hogy Erikának nem maradt ideje visszamenni gyermekéért. “A szomszédok próbáltak segíteni: berúgták az ajtókat, betörték az ablakokat, de egyikük se mert bemenni. Hallottuk, ahogy Polo ugat. Tudom, hogy könnyűszerrel kijöhetett volna, de nem tette. Az élete árán is megvédte Vivianát.”

Olvass még többet hős kutyákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top