Aktuális

Járatritkítás jöhet a budapesti tömegközlekedésben – frissítve

3-5 százalékos járatritkítást vezetne be a budapesti vonalakon a közlekedési vállalat. BKK-közleménnyel frissítve.

Több budapesti villamos-, busz- és trolijárat is ritkábban közlekedne – értesült az Index. Információik szerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az elmúlt hónapokban komoly járatritkítási csomagot készített elő, a máskor szokásos társadalmi egyeztetés nélkül.

Mint írják, a járatritkítást szeptember elsejétől, spórolási célból kellene bevezetni. Mintegy 60 járat lehet érintett, körülbelül évi 100 millió forint takarítható meg vele.

Ritkulhat a 47-49-es és az 56A villamos, a fonódó villamos, a 109-es, a 33-as, a 110-es, 112-es, az 5-ös, a 7-es, a 8E busz és több troli.

A BKK közleményével frissítve: 

A BKK cáfolja járatritkítási csomag bevezetésének hírét. A közlekedési társaság hétfőn az MTI-vel azt közölte: szeptembertől minden járat a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekedik. A BKK közleménye szerint nem készítettek elő és nem vezetnek be szeptemberben járatritkítást, így a Rákóczi úton közlekedő autóbuszjáratok is ismét a nyári szünet előtti tanítási időszakra érvényes járatsűrűség szerint közlekednek.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top