Aktuális

Otthon melege – Négyezren tudtak pályázni fűtéskorszerűsítésre

Nyolc óra alatt kimerült az Otthon melege program energetikai pályázat ötmilliárdos kerete, négyezren tudtak pályázatot beadni.

Hétfőn reggel 8 órától lehetett beadni a pályázatokat családi házak államilag támogatott, energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésére az Otthon melege programban. A programra ötmilliárdos keretet hirdetett az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), ami röpke nyolc óra alatt ki is merült. A nyolc óra alatt több mint négyezer pályázat érkezett. 

Otthon melege - Négyezren tudtak pályázni fűtéskorszerűsítésre
Kevesen választották a megújuló energia hasznosítását

A felújítások között szerepelt a nyílászárók cseréje, a szigetelés, a fűtéskorszerűsítés és a megújuló energia hasznosítása. A legtöbb jelentkező a fűtés korszerűsítéséhez kért támogatást, illetve sokan szigetelést és nyílászárócserét terveznek. 

A pályázatokat elvileg 90 nap alatt bírálják el, de a tárca gyorsaságot ígér. A pályázat utófinanszírozású, tehát az elvégzett munkák után folyósítják majd a pénzt.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top