nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Videó: abszurd indokkal büntetik a rendőrök a hajléktalanokat és a prostituáltakat

Videó: abszurd indokkal büntetik a rendőrök a hajléktalanokat és a prostituáltakat

Az erdő szélére kidobott hűtőszekrényt, vagy épp elhagyott gumiabroncsot varrnak a budapesti és környéki rendőrök az utak szélén dolgozó szexmunkások vagy épp a hajléktalanok nyakába a rendőrök, hogy így gyűjtsék össze a számukra előírt napi büntetési kvótát.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A Roma Sajtóközpont YouTube-csatornájára még pénteken került fel az a riport, amelyből kiderül, a rendőrök sokszor teljesen abszurd indokokkal osztanak ki akár több tízezres vagy több százezer forintos büntetéseket.

A riportban nyilatkozó szexmunkások szerint azért őket vádolják a szemeteléssel, mert “kéznél vannak”, az egyiküknek azt is mondták a rendőrök, hogy számukra előírás, hogy mennyi büntetést kell egy nap kiosztaniuk, ezt pedig akár egyetlen fordulóval össze tudják szedni, ha az erdő szélén eldobált szemetet a prostituáltak “nyakába varrják”.

“Amikor megkérdezték, hogy az a matrac hogy került ide, mondtam nekik, hogy a hátamon hoztam ide” – mondta az egyik szexmunkás, akinek már 250 ezres bírsága is összegyűlt.

A Roma Sajtóközpont információ szerint hat civil szervezet kezdett most közös kampányba az értelmetlen, megtorló jellegű és pazarló szabálysértési gyakorlat megváltoztatásáért.

További cikkek prostitúcióról az NLCafén:

Megosztás Facebookon