Aktuális

Felújítaná a házat? Mától pályázhat állami pénzre!

Ma reggeltől lehet jelentkezni arra az állami támogatásra, amely a családi házak energiatakarékos átalakítására fordítható. Az Otthon Melege program keretében indított pályázat keretösszege ötmilliárd forint.

A hirado.hu értesülései szerint a pályázati támogatás az elszámolható költségek 55 százalékára vonatkozik, maximális összege 2,5 millió forint lehet. A pályázatokat az NFSI weboldalán lehet benyújtani.

Az energiahatékonysági fejlesztésekkel rengeteget spórolhatunk (Fotó: Tumblr)
Az energiahatékonysági fejlesztésekkel rengeteget spórolhatunk (Fotó: Tumblr)

A vissza nem térítendő támogatásra az 1996 előtt épült, legfeljebb 135 négyzetméteres lakóterületű családi házak tulajdonosai pályázhatnak. A támogatás összege a fejlesztésektől függően az elszámolható költségek 40-55 százaléka lehet. A hőszigetelésre, megújuló energiával működő rendszerre 50 százalékos, maximum kétmillió forintos támogatás igényelhető.

A hirado.hu értesülései szerint másfélmillió forintos vagy 45 százalékos támogatás igényelhető, ha energiahatékonysági és legalább egy, megújuló energiát hasznosító fejlesztés épül ki a családi házban, vagy több energiahatékonysági fejlesztés is megvalósul.

Maximum 1,25 millió forint pályázható meg, ha csak egy típusú fejlesztés valósul meg a családi házban.

További cikkek lakásfelújítási pályázatokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top