Aktuális

Iskolakezdés: jelentősen megnőnek a havi kiadások

Az iskolakezdés legalább 15 ezer forintba kerül a magyar családoknak, a legtöbben már augusztus elején elkezdik a szükséges eszközök beszerzését – derül ki egy felmérésből.

Az online kutatás során több mint 1100, hat és tizennégy év közötti gyermeket nevelő szülőt kérdeztek meg. A válaszok alapján az iskolakezdéshez kapcsolódó vásárlások alkalmával egy család egy gyermekre átlagosan 10 és 20 ezer forint közötti összeget költ el a nyáron, de ha új iskolatáskára is szükség van, ez akár duplájára is nőhet. A kezdeti kiadásokat csökkenti, hogy az alsó tagozatos tanulók ingyen juthatnak a tankönyvekhez. 

Ki szerzi be amire szükség van? A tanszerek beszerzése a megkérdezettek közel 75 százaléka szerint az édesanyák feladata, akik előnyben részesítik a személyes vásárlást az online-nal szemben.

Iskolakezdés: Jelentősen megnőnek a havi kiadások

Az iskolakezdési támogatást alapvető fontosságúnak nevezték a megkérdezettek, mert a családok több mint felénél ilyenkor 10-30 százalékkal nőnek a havi kiadások, minden 5. szülőnél pedig 30-50 százalékkal is emelkedhet a havi költés a tanévre való felkészüléssel.

Forrás: Régió játékáruház

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top