Aktuális

Pokoli tűz: 13 halott egy francia bárban

Sok a sebesült, többen válságos állapotban vannak, miután tűz ütött ki a nyugat-franciaországi Rouen egyik bárjában szombat hajnalban.

Legkevesebb tizenhárman meghaltak, és hatan megsebesültek a tűzvészben, egyikük állapota válságos – jelentette a Paris-Normandie című helyi újság online híroldalán.

A lap a tűzoltókra és a helyi hatóságokra hivatkozva azt írta, baleset történt.  Az első információk még arról szóltak, hogy a szerencsétlenséget egy robbanás okozta a Cuba Libre nevű bár pincéjében, ahol éppen zártkörű születésnapi mulatságot tartottak. Később a Paris-Normandie azt írta, hogy a tüzet a születésnapi tortán meggyújtott gyertyák okozták. A pince hangszigeteléssel ellátott plafonja rendkívül gyorsan lángra kapott, és mérges gázok kerültek a levegőbe.
    
Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter közleményben tudatta, vizsgálatot indítottak az ügyben. Hozzátette, több mint ötven tűzoltó próbálja eloltani a lángokat.

A lap információi szerint az érintettek 18 és 25 év közötti fiatalok. Rouen polgármestere a helyszínre sietett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top