nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Kenyában már tudják, milyen az országos áramszünet

Kenyában már tudják, milyen az országos áramszünet

Meghibásodott a legfőbb áramvezeték, ezért szinte leállt a kelet-afrikai ország. Nem először fordul elő. Még a légiközlekedés is megakadt.
Avatar
NLCafé/MTI
f Ajánlom

Nairobitól száz kilométerre hibásodott meg Kenya legfőbb áramvezetéke, ezzel pedig országos áramszünetet okozott.

 Az áramellátási zavar miatt számos repülőgépjáratot törölni kellett mind a nairobi Jomo Kenyatta nemzetközi repülőtéren, mind az Eldoret belföldi légikikötőben. Főleg az országban működő kisebb vállalatok látták kárát a több óráig tartó áramszünetnek, több tucat üzletnek, fodrászatnak és szabóságnak kiesett az aznapi forgalma. 

via GIPHY

Az illetékes áramszolgáltató türelmet kért a lakosságtól a műszaki hiba elhárításáig. Az áramellátást sikerült is visszaállítani a legtöbb országrészben, így a fővárosban, Nairobiban, a Nyugati tartományban, akárcsak a Nyanza, a Parti és a Hasadékvölgy tartományban.
    
Az effajta áramkimaradások meglehetősen gyakoriak Kenyában, részben azért, mert az energiahálózat elöregedett, és mert az országnak kicsi az áramfejlesztő kapacitása. Nairobiban és más nagyobb városokban a nagyvállalatok ezért vészhelyzetben beindítható tartalékgenerátorokat használnak.

Megosztás Facebookon