nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Olcsón megúszta a szentesi kutyatolvaj

Olcsón megúszta a szentesi kutyatolvaj

Egy elszökött yorkshire terriert talált a nő, fel is hívta a kutya gazdáját, majd úgy döntött, inkább megtartja a kiskutyát.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Gyorsított eljárás keretében ítélték el azt a szentesi nőt, aki nem adta vissza egy kutyatulajdonos yorkiját. A kiskutya 2016. április elején szökött el otthonról, a vádlott és gyerekei találták meg.

Hazavitték a kutyát, és miután látták, hogy a környék tele van az aggódó gazda plakátjaival, fel is hívták a yorki tulajdonosát, igaz, nem mutatkoztak be a gazdának. A telefonhívás után a nő úgy döntött, megtartják a kiskutyát, így a további egyeztetések helyett nem jelentkezett többet.

Az eltűnést követően mintegy két héttel az egyik délután a vádlott gyermekeivel sétáltatta a kutyát Szentes belterületén, ahol észrevette őket a sértett, és számon kérte azt, hogy hogyan került hozzájuk a kutya. Ezután a vádlott arra hivatkozott, hogy a kutya már régebben az övé, és nem lehet a sértett elveszett kutyája, mire a kutyatulajdonos rendőrt hívott a helyszínre.

A hatóságok leolvasták a kapitányságon a kutya chipjét, és kiderült, hogy ez a vissza nem adott yorkshire terrier.

A kiskutya visszakerült eredeti gazdájához, a vádlott pedig az ügyészség szerint a 60 ezer forint értékű kutya eltulajdonításával elkövette a jogtalan elsajátítás vétségét. A bíróság ezért a vádlottat gyorsított eljárás keretében egy év próbára bocsátotta.

Olvass többet az NLC-n a kutyák ragaszkodásáról!

Megosztás Facebookon