Aktuális

Addig ellenőrizte a rendőr a bűnözőt, amíg társak lettek

Egy budapesti rendőrőrmester feladat az lett volna, hogy ellenőrizze: betartja-e egy bűnöző a lakhelyelhagyási tilalmat. Ehelyett összebarátkoztak, és együtt kezdtek fegyveres rablásokba.

Akár 15 évet is kaphat az a már leszerelt rendőr őrmester, akit tavaly áprilisban bíztak meg, hogy ellenőrizze egy férfi lakhelyelhagyási tilalmát.  A rendőr rendszeresen feljárt a másik férfi lakására, összebarátkoztak és közös akciókat kezdtek tervezni, egyes esetekben bevonva egy harmadik civil társukat is.  

A Budapesti Nyomozó Ügyészség szerint ezután a két férfi 2015 áprilisa és júniusa között különböző időpontokban egy esetben harmadik társukkal együtt három helyszínen, összesen hat sértett sérelmére követett el fegyveres és részben csoportos rablást, valamint más bűncselekményeket.

 A terheltek mindegyik alkalommal rendőri eljárást színleltek, amelynek során a sértettekre lőfegyvert utánzó gáz-riasztópisztolyt fogtak, majd miután megkötözték őket, készpénzt és különböző értékeket tulajdonítottak el. A volt rendőr már házi őrizetben, társa jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top