Aktuális

Ámokfutó késelt London központjában

Egy ember meghalt, öten pedig megsérültek a brit főváros központjában történt késelésben. A tettest elfogták, a támadás után a rendőrség megerősítette jelenlétét Londonban.

Egy 19 éves, mentális problémákkal küzdő férfi késsel támadott a járókelőkre London belvárosában, a Russel Square-nél szerda este. A londoni késelésben egy hatvanas éveiben járó asszony meghalt, öten – két nő és három férfi – pedig megsebesültek.

A londoni késelés tettesét sokkolópisztollyal tették ártalmatlanná, emiatt őt is kórházba kellett szállítani. Jelenleg egy London belvárosában lévő kapitányságon folyik a kihallgatása. Emberölés vádjával elrendelték a letartóztatását.

A rendőrség szerint a késelő indítékai még nem ismertek, így a terrorista indíttatást sem zárják ki teljesen, de hangsúlyozták, hogy inkább a férfi mentális zavartsága állhat a bűncselekmény hátterében. Az ügyben a gyilkossági csoport nyomoz, de a terrorellenes részleg is a segítségükre van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top