nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Rossz az elektronikus jegyrendszer, újratervez a BKK

Rossz az elektronikus jegyrendszer, újratervez a BKK

Újratervezteti a BKK az elektronikus jegyrendszert, mert a korábbiban rendkívül sok a hiba, és valószínűleg működésképtelen lenne. Azt ígérik, az újratervezés nem lesz drágább, és a határidőt is tartják. Kíváncsian várjuk.
Avatar
MTI/NLCafé
f Ajánlom

A BKK vezetői úgy döntöttek, újraterveztetik a fővárosi elektronikus jegyrendszert. Kiderült ugyanis, a korábbi és már tesztüzembe is helyezett változat ilyen műszaki feltételekkel működésképtelen lenne.

A BKK szakemberei a közel egy évig tartó vizsgálatokat követően megállapították, az elektronikus jegyrendszert nem tervezték meg elég alaposan. Már a műszaki kiírásban több helyen találtak hibát, hiányosságot vagy ellentmondást, a szükséges építészeti munkák és a szoftverintegrációs feladatok pedig teljesen kimaradtak a szerződésből. Azt sem vizsgálták meg, hogy a beléptetőkapuk mekkora torlódást okoznak majd, de a katasztrófavédelmi és más biztonsági előírásokat is figyelmen kívül hagytak.

Az említett okok miatt döntött tehát a BKK jelenlegi vezetése az elektronikus jegyrendszer újratervezése mellett, amely a hiányosságok pótlása mellett az utasok adminisztrációs terheit is csökkentené.

A BKK szerint a módosítások nem okoznak többletköltségeket, és a befejezés határidejét sem érintik.

Rossz a BKK elektronikus jegyrendszere
Rossz a BKK elektronikus jegyrendszere
Megosztás Facebookon