Aktuális

Telefonhívásra érkezik Szentesen a vécés néni

Szentesen igencsak bajba kerül, akinek nagyon kell, és nagyon szeretné a belvárosi nyilvános illemhelyet használni. A vécés nénit ugyanis telefon fel kell hívni, hogy kinyissa az ajtót. És időbe telik, mire megérkezik.

Nem egyszerű bejutni az egyetlen akadálymentes vécébe Szentes belvárosában. Hogy az ember könnyítsen sürgős dolgán, előbb telefonon oda kell hívni a kezelőt.

A nyilvános vécével önmagában semmi probléma sincs, sőt akadálymentesítéssel, pelenkázóval felszerelt, tiszta helyiség. Csakhogy meglehetősen dilemmás a vécé használata. Ha pedig valaki otthon felejti a mobilját, végképp kilátástalan helyzetbe kerülhet. Ugyanis a vécét reggel 8 és délután 4 óra között csak úgy lehet használni, hogy előbb megcsörgetjük a kifüggesztett telefonszámot,  ugyanis alapból zárva van. És addig kell várni, na meg szorítani, míg megérkezik a vécés néni a kulccsal.

A Délmagyar munkatársai kipróbálták a szentesi vécé használatát. A felhívott telefonszám valójában nem túl messze, a Kossuth téren, a város egy másik nyilvános vécéjében csörög. Az ott dolgozó hölgy fölveszi, majd átsiet a kulccsal. A távolság mindössze néhány száz méter, még az ajtóból is oda látni, mindössze néhány percbe telik, mire a vécés néni átér. Mégis léteznek olyan helyzetek, amikor ez a kis idő is örökkévalóságnak tűnhet.

A nyilvános vécéket Szentesen a városellátó üzemelteti. Ugyanakkor arra már nincs pénz, hogy itt is folyamatosan dolgozzon valaki. Ezért állt elő ez a faramuci helyzet.

Szóval, ha Szentesen jártok, ne az utolsó pillanatban induljatok el a nyilvános vécéhez, és mindenképpen legyen nálatok mobiltelefon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top