Aktuális

Mentőst késelt a drogos tini

Iskolatáskájából húzta elő a kést a budapesti kamasz. A mentőápoló életveszélyesen megsérült.

Egy 16 éves fiú 2015 novemberében egy XXI. kerületi társasházban pszichoaktív anyagtól rosszul lett és összeesett. A ház lakói a segítségére siettek és mentőt hívtak.

A fiút a mentőautóban biztonsági övvel bekötve a beteghordó székbe ültették, útközben azonban tévképzetei támadtak. A mentőápoló próbálta megnyugtatni, ő azonban kicsatolta a biztonsági övét és az iskolatáskájából kést vett elő, mire a mentős szólt a vezetőnek, aki az Üllői úton leállította a járművet.

A mentős felszólította a fiút, hogy adja át a kést, ő azonban ehelyett hasba szúrta a sértettet. Amikor újból szúrni próbált, a mentőápoló az egyik kezével ráfogott a kés pengéjére, a kollégájával elvette a fiútól a kést, majd a vezető fogta le a fiút. A mentőápoló a szúrás következtében életveszélyes állapotba került, csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg az életét.

A Fővárosi Főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat és végrehajtandó szabadságvesztést indítványozta a házió őrizetben lévő fiúval szemben. Ha elítélik, akár 15 évet is kaphat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top