nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Pánik tört ki: terrortámadásnak hitték a flashmobot

Pánik tört ki: terrortámadásnak hitték a flashmobot

Többen fegyvernek nézték a szelfibotokat, fotósállványokat és megrémültek. A hatóságoknak órákba telt, mire mindenkit megnyugtattak, hogy csupán félreértésről van szó.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Egy flashmob okozott pánikot a népszerű katalán tengerparti település, Castell-Platja d’Aro zsúfolt belvárosában, mert többen is azt hitték, hogy terrortámadás történt. A 20-25 éves német fiatalok csoportja azt játszotta a tengerparti sétányon, hogy két hírességet üldöznek a rajongók és a fotósok. A fiatalok szelfibotjait, fotósállványait az esti tömegben néhányan fegyvernek nézték, megrémültek, és menekülni kezdtek.

A támadás rémhíre pillanatok alatt elterjedt, hatalmas felfordulást okozva, az emberek sikoltozva próbáltak elfutni a helyszínről. A 112-es segélyvonalra több mint száz segélykérés futott be, terrorakciót, lövöldözést jelentettek a betelefonálók. A hatóságoknak órákba telt, mire tisztázták a történteket, és mindenkit megnyugtattak, hogy csupán félreértésről van szó.

Menekülés közben 11-en sérültek meg könnyebben, mert elestek. Mindannyiukat ellátták a közeli kórházakban. A flashmob szervezőit, 5 német lányt, őrizetbe vette a helyi rendőrség. Közrend elleni bűncselekménnyel gyanúsítják őket, szabadlábon védekezhetnek.

Megosztás Facebookon