Aktuális

Autós üldözés, lövöldözés: 4 lány menekült a rendőrök elől

Megvalósult, amit a filmekben számtalanszor láttunk. Az autós üldözés során a rendőrök négy fiatal lányt próbáltak megállítani. Még a fegyverek is előkerültek, ketten súlyosan megsérültek.

Kedden, éjjeli egy óra körül egy Fiat Brava típusú, meglehetősen furcsán manőverező gépkocsi közlekedett a szlovákiai Nagyszombatban. A rendőrök egy darabig követték, majd megpróbálták megállítani az autót. A sofőr lassított, de amikor az egyik rendőr a jármű elé állt, újra beletaposott a gázba. Innentől, akár az akciófilmekben, 20 kilométeren át hajszolták az autót.

A Fiat híján elgázolta a rendőrt, ezért a zsaruk figyelmeztető lövést adtak le rá. A golyó a kocsi hátsó ütközőjét találta el, a sofőr mégsem lassított. Bucsány irányába továbbhajtott. A rendőrök üldözték, közben pedig erősítést kértek.

Már Karkóc községbe ért az autó, amikor a rendőrök újabb figyelmeztető lövéseket adtak le, ekkor eltalálták a Fiat egyik hátsó kerekét. A sofőr még ekkor sem adta fel, Vágmedence felé száguldott tovább. A faluba érve a helyi szövetkezet területén állt csak meg. Közben megérkezett az erősítés, az egyik autóból kiugrott két rendőr, hogy őrizetbe vegyék az ámokfutót. Ismét az történt, amire senki nem számított, a sofőr újra tövig nyomta a gázt, autójával a rendőröket vette célba. A rendőrök újabb figyelmeztető lövést adtak le, kilőtték a kocsik gumijait. A Fiat sofőrje ekkor adta fel a hajszát.

Újabb meglepetés akkor érte a rendőröket, amikor a sofőrt őrizetbe vették, az autót ugyanis egy 21 éves fiatal lány vezette. Rövid haja alapján, az üldözés során végig azt gondolták, férfi ül a volán mögött. A nőt két golyó találta el – az egyik a mellkasán, a másik a fülén –, az anyósülésen ülő, 16 éves Ninát pedig a vállán lőtték meg a rendőrök. Az üldözött kocsi további két – 19 és 17 éves szintén lányok – utasa sérülés nélkül úszta meg a hajszát.

A rendőrök összesen 32 lövést adtak le az üldözés során, 19-et a levegőbe, 13-at pedig a gépkocsira. Az autóban később kábítószer nyomait találták, és annak rendszáma is hamis volt.

Ezen az útvonalon folyt az autós üldözés

(Paraméter)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top