Aktuális

Kiderült, miért zuhant le 16 utasával a hőlégballon

Elektromos vezetéknek ütközött a ballon. A texasi balesetben mindenki meghalt. Az áldozatokat még nem azonosították.

Szombat reggel 7 óra 42 perckor ütközhetett a texasi Lockhart városa mellett futó nagyfeszültségű vezetéknek az a hőlégballon, melynek lezuhanásáról mi is hírt adtunk.

Robert Sumwalt, az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal vezetője (NTSB) elmondta, hogy a becsapódás helyszíne mellett egy elektromos vezeték volt, a balesetet követően készült légi felvételeken pedig megperzselődött talajt lehetett látni.

Kijelentette: a bizonyítékokból arra lehet következtetni, hogy a ballon, vagy a hőlégballon valamelyik alkotóeleme, nekiütközött a távvezetéknek, de nem a tartóoszlopnak.

Kiderült, miért zuhant le 16 utasával a hőlégballon

A közlekedésbiztonsági hivatal számos tényezőt figyelembe vesz majd a vizsgálatnál, többek között a ködös időjárásról szóló jelentést, de rendkívül fontos szerepe van a szemtanúk beszámolóinak, továbbá a mobiltelefonokkal készített videofelvételeknek is.

A hőlégballon mintegy 13 kilométert tett meg a balesetig, az utasokat szállító kosarat majd egy kilométerre találták meg a ballontól.

A szakértő hozzátette, hogy a halálos áldozatok azonosítása sokáig eltart majd. Szólt arról is, hogy a hőlégballont Csehországban gyártották a Heart of Texas nevű cég számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top