nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Kiderült, miért zuhant le 16 utasával a hőlégballon

Kiderült, miért zuhant le 16 utasával a hőlégballon

Elektromos vezetéknek ütközött a ballon. A texasi balesetben mindenki meghalt. Az áldozatokat még nem azonosították.
Avatar
NLC/MTI
f Ajánlom

Szombat reggel 7 óra 42 perckor ütközhetett a texasi Lockhart városa mellett futó nagyfeszültségű vezetéknek az a hőlégballon, melynek lezuhanásáról mi is hírt adtunk.

Robert Sumwalt, az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal vezetője (NTSB) elmondta, hogy a becsapódás helyszíne mellett egy elektromos vezeték volt, a balesetet követően készült légi felvételeken pedig megperzselődött talajt lehetett látni.

Kijelentette: a bizonyítékokból arra lehet következtetni, hogy a ballon, vagy a hőlégballon valamelyik alkotóeleme, nekiütközött a távvezetéknek, de nem a tartóoszlopnak.

Kiderült, miért zuhant le 16 utasával a hőlégballon

A közlekedésbiztonsági hivatal számos tényezőt figyelembe vesz majd a vizsgálatnál, többek között a ködös időjárásról szóló jelentést, de rendkívül fontos szerepe van a szemtanúk beszámolóinak, továbbá a mobiltelefonokkal készített videofelvételeknek is.

A hőlégballon mintegy 13 kilométert tett meg a balesetig, az utasokat szállító kosarat majd egy kilométerre találták meg a ballontól.

A szakértő hozzátette, hogy a halálos áldozatok azonosítása sokáig eltart majd. Szólt arról is, hogy a hőlégballont Csehországban gyártották a Heart of Texas nevű cég számára.

Megosztás Facebookon