Aktuális

Ez lesz a Class FM sorsa

Novemberben, hét év után jár le a Class FM műsorszórási jogosultsága. A Médiatanács csomagban, több adóval pályázaton értékesíti a frekvencia jogait.

Jelenleg versenytárs nélkül, országosan sugároz a Class FM. Hétéves koncessziója azonban idén novemberben lejár. A Médiatanács által a frekvencia hasznosítására kiírandó új pályázat a lefedettség bővítését, így az eddiginél több vidéki hallgatót célozza.

 

Ez lesz a Class FM sorsa

 

A Médiatanács már felkérte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hivatalát a frekvenciaterv kidolgozására. Törvény szerint a jogosultság legfeljebb hét évre érvényes, és egyszeri alkalommal – kérelemre –  öt évre megújítható. Egy jogosultság lejáratakor a döntőbizottság minden esetben megvizsgálja a frekvenciakészlet értékét és összetételét.

A frekvenciahasznosítás kivételes esete, ha az aktuális szolgáltató újabb időszakra kap használati jogot. A Class FM szolgáltatója a törvényesen, időben kérte az új szerződés kötését a lejáró jogosultságra.  A Médiatanács tulajdonosként belátása szerint élhet rendelkezési jogával, eldöntve, hogy hasznosítja-e az adott frekvenciát, és ha igen, akkor pályázatot ír-e ki, vagy változatlan feltételekkel újítja meg a korábbi médiaszolgáltatási jogosultságot. A Médiatanács nem adott helyt a Class FM jelenlegi tulajdonosa kérelmének.

Az új pályázati terv szerint 2016 végéig írják ki a pályázatot egy bővülő vételkörzetű, új szolgáltatásra, amin a Class FM jelenlegi szolgáltatója is indulhat. Ha pedig nyerni is tud, akkor akár a jelenlegi módon folytathatja a sugárzást.

A frekvenciaterv és a pályázati felhívás tervezete néhány héten belül elkészül, a nyilvános közzététel helyéről a hatóság a honlapján és hirdetményben is beszámol. Mindkét dokumentum esetében több hete lesz a véleményezésre. A Médiatanács a közzététel utolsó napjától számított 45 napon belül véglegesíti tervezeteket, megjelölve a pályázati ajánlatok beadásának határnapját is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top