nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Belgiumban is katolikus papot késelt meg egy menekült

Belgiumban is katolikus papot késelt meg egy menekült

Még egy hét sem telt el a franciaországi templomi támadás óta, vasárnap este Belgiumban ismét katolikus papot késelt meg egy menekült.
Avatar
MTI/NLCafé
f Ajánlom

A kelet-belgiumi Limbourgban támadt egy menekült a katolikus templom papjára. A helyi lap beszámolója szerint a Hollandiában regisztrált menekült a plébánián akart lezuhanyozni, amit Jos Vanderlee plébános megengedett neki. Aztán amikor a fiatalember pénzt kért a paptól, Vandelee ezt a kérést már visszautasította.

A menekült férfi kést rántott és megfenyegette a katolikus papot, aki védekezés közben kézfején súlyosan megsebesült. A késelést követően a támadó elrohant a templomból. A plébános saját autóján hajtott a genki kórházba, ahol még vasárnap éjjel megoperálták az orvosok.

Belgiumban is katolikus papot késelt meg egy menekült

A rendőrség információi szerint a férfit a belga menekültügyi központban nem regisztrálták, de azt feltételezik róla, hogy nem áll kapcsolatban terrorista csoportokkal. A késelés ügyében ugyanakkor körözést adtak ki ellene.

Mint arról beszámoltunk, július 26-án, kedden két 19 éves férfi késekkel felfegyverkezve túszokat ejtett a Rouen melletti Saint-Étienne-du-Rouvray katolikus templomában. A 85 éves Jacques Hamel plébánost megölték, egy másik embert pedig súlyosan megsebesítettek, mielőtt a rendőrök agyonlőtték őket.

Megosztás Facebookon