Aktuális

Időjárás: hétvégén 35 fokos kánikula várható, vasárnap este jön az eső

Jól járnak a nyaralók ezen a hétvégén. Eső csak vasárnap estére várható, ráadásul 33-35 fokos melegre számíthatunk.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk nappali gomolyfelhő-képződéssel, és legfeljebb csak az északkeleti határvidéken, illetve késő délután, este az északnyugati tájakon alakulhat ki néhol zápor, zivatar. Jellemzően mérsékelt lesz a légmozgás, átmeneti szélerősödés csak esetleges zivatarfelhő környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28–33 fok között várható, késő este 22–28 fok közé hűl a levegő.

Vasárnap a gomoly- és sok fátyolfelhő mellett mindenütt napos időre számíthatunk, majd késő estétől nyugat, északnyugat felől érkező zivatarok miatt megnövekszik a felhőzet. Napközben helyenként, legkevésbé a Dél-Alföldön lehet kisebb zápor, a hegyvidékeken esetleg zivatar. Késő estétől viszont legelőször a Kisalföldön kiterjedtebb zivatartevékenység kezdődhet, de ez esetleg néhány órával későbbre is tolódhat. A déli szél a Dunántúlon élénk lesz, majd az Észak-Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet, valamint zivatarokat kísérheti erős, esetleg viharos lökés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top