nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
8+1 dolog, amit csak egy édesanya tud a világ egyik legjobb úszónőjéről (x)

8+1 dolog, amit csak egy édesanya tud a világ egyik legjobb úszónőjéről (x)

Hosszú Katinka már megérkezett Rio de Janeiróba, hogy részt vegyen az augusztus 5-én startoló riói olimpiai játékokon. Hamarosan a családja is utána utazik, hogy jelenlétükkel támogassák Katinkát élete 4. olimpiáján.
Avatar
P&G
f Ajánlom
8+1 dolog, amit csak egy édesanya tud a világ egyik legjobb úszónőjéről

Katinkát és édesanyját, Bakos Barbarát még áprilisban választotta nagykövetének a P&G “Köszi, Anyu!” kampányához, melynek köszönhetően az úszónő és édesanyja a szokottnál egy picivel több időt tudtak eltölteni együtt: interjúkat adtak és rendezvényeken vettek részt közösen. Ennek kapcsán, a sport és üzleti hírek mögé tekintve beszélgettünk Barbarával, és tudtunk meg olyan érdekes, magánéleti dolgokat az Iron Ladyről és az ő anya-lánya kapcsolatukról, amelyek eddig nem kaptak figyelmet:

  1. “Közös hobbink az olvasás”

Szeretik az életrajzi könyveket, amelyek inspiráló, elgondolkodtató életigazságokat mutatnak be, olyanokat, amelyekből ők maguk is építkezni tudnak. Sokszor egymásnak ajánlják a jobbnál-jobb könyveket.

  1. Egy báránnyal járja a világot

“Bizony, 27 éves, és van egy kabala báránya. Ezt egy kispárnája kíséretében mindenhová magával viszi, bármerre is utazik a világban.” Természetesen a bárány is utazott ma Rióba.

  1. Kamaszkori kedvence egy Puma cipő volt

“Úgy 16 éves koráig egy igazi farmernadrágos, tornacipős lány volt. Volt egy kedvenc Puma cipője, télen-nyáron abba járt, amíg ki nem lyukadt az elején.”

  1. Édesanyja által készített kedvenc menüje

Katinkának ritkán van ugyan alkalma Bajára hazalátogatni, ilyenkor azonban természetes, hogy édesanyja olyan menüt készít, ami az örök, mindenkori kedvenc. “Húsleves, sült hús pulykacombból, krumplipüré, gombaszósz és saláta. – Ez a standard menü, aminek mindig nagyon örül. A halászlé is különleges kedvenc, de azt általában édesapja készíti el neki.”

  1. Magántanuló volt

Már gyermekkorában is napi 2 edzéssel és sorozatos versenyzéssel teltek mindennapjai, ezért a 6 osztályos gimnáziumot magántanulóként végezte el.

  1. Gyermekkorában fuvolázott

Katinka ének tagozatos osztályba járt, ahol hangszert kellett választania. A fuvola formája és csillogó külseje volt az, ami igazán vonzotta őt. Inkább a jól begyakorolt dalokat szerette játszani, abban érezte magabiztosnak magát, az új szerzemények elsajátítása már nagyobb fejtörést okozott neki.

  1. Olykor a nagyszülők falaztak neki

Gyermekkorában a reggeli edzések után a nagyszülőknél tízóraizott, majd onnan ment be az iskolába. Édesanyja igyekezett úgy alakítani, hogy magántanulói státusza ellenére Katinka minél többet járjon be az órákra, de bizony előfordult, hogy háta mögött “ment a susmus” és a nagyszülők hagyták “szegény gyereket pihenni a kanapén” a tanórák helyett.

  1. Példaképe LeBron James

Egy 2 méter magas férfi kosárlabdázó az, akire Katinka “felnéz”. Nemcsak a sporthoz való hozzáállásuk nagyon hasonló, de mindkettejük számára a család a legfontosabb, valamint az, hogy a karrierjük során felhalmozott tudást és tapasztalatot a jövő nemzedékének átörökítsék.

8+1. Kemény rap zenét hallgat

Egy jól megválasztott zene csodákra képes, főleg az igazán nagy megpróbáltatások előtt. Nem ok nélkül választanak a bokszolók is ütős bevonulózenét. Hosszú Katinkának nagyon fontos, hogy a versenyek előtt olyan zenét hallgasson, amitől megállíthatatlannak érzi magát, éppen ezért kedveli az olyan “nagyképű” amerikai rapperek szövegeit, mint Kanye West, Eminem vagy éppen Jay-Z.

Megosztás Facebookon