Aktuális

Olimpia 2016: Nem biztos, hogy eljut Rióba Fair Play-díjas tollasozónk

Sárosi Laura kedden került kórházba vakbélgyulladás gyanújával, ezért jövő csütörtökön esedékes riói utazása még nem száz százalék.

Sárosi Laura bízik benne, hogy pár nap diéta és pihenés után jövő csütörtökön elutazhat az Olimpia 2016 riói helyszínére. A tollaslabdázók augusztus 11-én kezdik meg szereplésüket az ötkarikás játékokon.

Nem biztos, hogy eljut Rióba fair play díjas tollasozónk

“Még mindig nem tudják, hogy pontosan mi is a bajom, annyi biztos, hogy gyulladás. Valószínűleg valami vírus okozta hasi nyirokcsomó-gyulladás, ami ugyanolyan tünetekkel jár, mint egy vakbélgyulladás. Infúzió, jegelés és az antibiotikum csodákra képes” – írta Sárosi Laura a közösségi oldalán csütörtökön.

A világranglistán 65. magyar versenyző az olimpián az indiai Pusarla Venkata Sindhu (10.), valamint a kanadai Michelle Li (20.) társaságában szerepel, az M csoportban.

Az indiai lánnyal még nem mérkőzött, a pánamerikai bajnoktól viszont július elején két szettben kikapott egy kanadai versenyen. Sárosi szerint nem túl szerencsés a sorsolás, de lehetett volna rosszabb is.

“Szerettem volna bravúrgyőzelmet aratni, ezt egy európai vagy esetleg a vietnami lány ellen könnyebb lett volna. De úgy érzem, most újra kijutottam Rióba, a legfontosabb az, hogy ott lehetek” – hangsúlyozta Sárosi Laura arra utalva, hogy rosszulléte miatt még az is felmerült, hogy esetleg nem lehet ott az olimpián.

Sárosi Laura állapota a kórházi tartózkodás óta javul, így jövő csütörtökön várhatóan elutazhat Rióba olimpiai kvótás tollaslabdázónk, aki húsz év után szerzett olimpiai kvótát magyar tollaslabdázóként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top