Aktuális

Árokba taszította a mozgássérültet a pécsi buszsofőr

Vádat emeltek egy pécsi buszsofőr ellen, miután tavaly decemberben ötméteres árokba lökött egy mozgáskorlátozott férfit, aki súlyosan megsérült.

Az Origo információi szerint a sofőr ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés és más bűncselekmények gyanúja miatt emelnek vádat.

Az eset még tavaly decemberben történt, amikor a sofőr először nem engedte buszra szállni a mozgáskorlátozott férfit, mert azt gondolta róla, hogy részeg. Bár végül mégis feljutott a buszra, a férfi leszállás után lefotózta a busz rendszámát, a sofőr ezek után számonkérte, illetve a telefonját is el akarta venni az utastól.

Rövid dulakodást követően a sofőr egy ötméteres árokba lökte a rokkant férfit, aki súlyosan megsérült. Bár többször kérte a támadója segítségét, a buszsofőr nem segített, sőt rövid idő után elhajtott a helyszínről. Az áldozat végül telefonon érte el egy ismerősét, aki a segítségére sietett.

A Baranya Megyei Főügyészség közlése szerint a buszsofőr akár öt év börtönt is kaphat, ha elítélik.

További cikkek bunkó buszosokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top