Aktuális

Elkeserítő helyzetben vannak a magyar nők

A World Economic Forum 145 országban vizsgálja a nők és a férfiak közötti egyenlőtlenségeket, és ez alapján állítja össze azt a rangsort, melyen hazánk igen szégyenletes helyen szerepel.

A nemek közötti egyenlőtlenségek leküzdésében Izland jár élen, majd szorosan követi Norvégia és Finnország. Magyarország ehhez képest csak a 99. helyen áll, pedig 2006-ban még az 55. helyen szerepeltünk hívta fel a figyelmet  Portfolio.hu

A felmérés rámutatott, hogy a gazdagabb országok jobban teljesítenek a nemek közti egyenlőségek felszámolásában is. 

Világszinten 2006 óta csupán 4 százalékkal csökkentek a nők és a férfiak közti egyenlőtlenségek, és így a világátlag most 68 százalék.

Nők a munkaerőpiacon

A nők munkaerőpiaci részvételének tekintetében Magyarország a 62. helyen áll, a férfiakhoz képest a nők foglalkoztatottsága 83 százalék.

A bérek közötti egyenlőtlenségek Ruandában, Norvégiában és Zambiában a legalacsonyabbak. Hazánk ezen a listán csak a rendkívül lehangoló 119. helyet szerezte meg, a vizsgált országok közül mindössze 15-en állnak nálunk rosszabbul, 11 országból pedig nem álltak rendelkezésre adatok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top