nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Bezártak egy turistát éjszakára a milánói dómba

Bezártak egy turistát éjszakára a milánói dómba

Egy turista az ellenőrzéseket megkerülve a templomba zárva töltötte az éjszakát. Ennek kapcsán a milánói dóm fenntartója az olasz fegyveres erők segítségét kérte a székesegyház biztonságának garantálásához.
Avatar
Forrás: MTI
f Ajánlom

 A 23 éves amerikai fiatalember elmondása szerint a székesegyház turistáknak fenntartott mellékhelyiségében volt záróra idején, ezért nem vették észre a a milánói dóm kapuinak esti bezárásakor. Az éjszakát a templom tetején töltötte, számos fényképet készítve az egész épületről.

Az eset megkérdőjelezte a Milánó egyik jelképes emlékműjének tartott székesegyház védelmének hatékonyságát. Ezért a dómot fenntartó Veneranda Fabbrica az olasz fegyveres erők segítségét kérte. Jelenleg is a székesegyházba belépő hívőket és turistákat fegyveres katonák ellenőrzik a dóm bejáratánál. A belső ellenőrzést egy privát biztonsági szolgálat emberei végzik, ez azonban – mint kiderült – nem elegendő.  A székesegyházat mostantól záráskor is katonák fésülik át. 

Bezártak egy turistát éjszakára a Milánói dómba

A Veneranda Fabbrica világiak alkotta csoport, amely a 14. század óta a milánói székesegyházat működteti adminisztratív szervként. Hét tagja van, akiket háromévente választanak újra. 

Ez nem az első ilyen eset

Utoljára 2013-ban fordult elő, hogy egy látogatót bezártak a milánói dómba, de akkor egy magasugró jumperről volt szó, aki szándékosan a székesegyház tetején töltötte az éjszakát, mivel innen akart ugrást végrehajtani.  

 Már bombát is találtak a tetőn

A milánói dóm előtti téren és az itt levő metrómegállóban az utóbbi években egymást követték a hamis bombariadók, de 2000-ben pokolgépet is találtak a székesegyház tetején, amelyet anarchista csoportok helyeztek el. Az észak-olaszországi székesegyház az olaszországi belföldi terrorista csoportok egyik kiemelt célpontjának számít, ugyanakkor Olaszország egyik legjelentősebb katolikus templomaként a nemzetközi terrorizmus célpontja is lehet.

Bezártak egy turistát éjszakára a Milánói dómba
Megosztás Facebookon