Aktuális

Orvosi műhiba tette tönkre Ildikó életét

A fiatal nő a műtét óta állandó fájdalmakkal él és jelenleg dolgozni sem tud. A kórház évekig azt állította, hogy orvosaik nem hibáztak.

Farkas Ildikót 2011-ben műtötték meg a Honvéd Kórházban, egy megnagyobbodott nyirokcsomót távolítottak el a nyakából, a beavatkozás után azonban nem tudta megemelni a karját. Több orvos is megvizsgálta, de azt mondták, nem tudják, mi okozza ezt, de nem a műtét miatt van, ők nem hibáztak – számolt be róla a Tények.

A nőnek ezt követően még öltözni és vetkőzni is újra meg kellett tanulnia. Gyógytornára, gyógymasszázsra és fizikoterápiára is járt, de az állapota nem javult.

Két évvel később, egy másik kórházban végzett vizsgálat derítette ki, hogy a műtét során elvágtak egy ideget a nyakában. Az ottani orvos szerint egyértelműen a műtétet végző kórházban hibáztak.

Ildikó a mai napig is komoly fájdalmakkal él. Volt ugyan egy helyreállító műtéte is, ám ez már nem segített, a sérülése maradandó. A nő korábban a rendőrség csúcsszervénél dolgozott, jelenleg betegállományban van, és bizonytalan, hogy valaha is folytathatja-e a munkáját.

A kórház három év elteltével ismerte csak el a műhibát, peren kívül akartak megegyezni, de Ildikó egyelőre nem kapott kártérítést.

A kórház a folyamatban lévő ügyről nem akart nyilatkozni a hírműsornak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top