Aktuális

15 év börtönre ítéltek egy szépségkirálynőt

A kolumbiai szépségkirálynő Kínában bukott meg, miután a laptopjába rejtve 610 gramm kokaint találtak. A halálbüntetést megúszta.

Juliana Lopez Sarrazola korábban a kolumbiai Miss Antioquia verseny szépségkirálynője lett, most azonban másfél évtizedre börtönbe megy, kábítószer-csempészésért.

Jelentések szerint Sarazzola szerette volna megnyerni a Miss World Colombia szépségversenyt is, hogy részt vehessen a Miss World 2015 Kínában rendezett döntőjében. Miután letartóztatták, a bikinimodell és profi labdarúgó Sarazzola azzal védekezett, hogy álmai megvalósításához sok pénzre volt szüksége, hogy fedezze az ehhez szükséges utazási és szállodaköltségeket.

15 év börtönre ítéltek egy szépségkirálynőt

Ezért – mint mondta – hazájában kölcsönért fordult egy Sergio nevű férfihoz, akitől 2500 dollárt kapott annak fejében, hogy a kábítószert célhoz juttatja.

Sarazzolát ügyvédje szerint a megbízója megfenyegette, hogy megöli családtagjait, ha nem teljesíti a küldetést. Ennek alátámasztására a nő telefonjára érkezett üzeneteket idézett a védő.  

A Kanton városi bíróság ítélete szerint büntetésének letöltése után a modellt kiutasítják az országból. Az elkövetett bűncselekmény súlyossága alapján a kínai törvények szerint halálra vagy életfogytig tartó börtönre is ítélhették volna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top