nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Katonának vinnék a közmunkásokat

Katonának vinnék a közmunkásokat

Toborzásra hívják a közmunkásokat, és aki nem fogadja el a szerződéses katonai munkát, az hónapokra kieshet a közfoglalkoztatotti rendszerből.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Szerződéses katona lehet az a közmunkás, aki megfelel a toborzáson. Aki viszont el sem megy, azt hatvan napra törlik az álláskeresők nyilvántartásából. Ha egy közmunkás elmegy, de nem fogadja el az állást, három hónapra kerül ki a rendszerből.

A Kisalföldnek egy elkeseredett huszonéves lány írt, aki jelenleg bruttó 67.500 forintért önkormányzati rendezvényeket szervez mint közfoglalkoztatott, ám most katonai behívót kapott.

“Huszonéves fiatal nőként, alig több mint ötven kilogrammosként mit akarnak velem a katonaságnál?” – teszi fel a kérdést.

via GIPHY

A lap újságírója a toborzás helyszínén telefonon érdeklődött, mire számíthatnak a jövő hétre behívott közfoglalkoztatottak. Kiderült, az a legfontosabb, hogy eljöjjenek, mert így nem esnek ki a rendszerből. Ott tájékoztatót kapnak majd, s alkalmassági teszteket, fizikai felmérést végeznek rajtuk. Ha ezen nem felelnek meg, nem kapnak a katonaságtól állásajánlatot, s mostani munkaadójuknál közfoglalkoztatottként dolgozhatnak tovább. Ha viszont megfelelnek, szerződéses katonának hívják őket – vagy egyenruhát öltenek, vagy hónapokra elveszíthetik közfoglalkoztatotti státuszukat, munkájukat.

Megosztás Facebookon