Aktuális

Ansbachi robbantás: az Iszlám Állam vállalta a merényletet

Az Iszlám Állam terrorszervezet "katonája" lehetett a ansbachi merénylő.

A vasárnap esti ansbachi robbantásos merényletben 15-en megsebesültek. A rendőrség közlése szerint a halálos áldozat maga a merénylő volt. 

Az iszlamista szélsőségesekhez kapcsolódó Aamák hírügynökség azt közölte, hogy “az ansbachi mártírcselekedetet végrehajtó férfi az Iszlám Állam egyik katonája volt… és a szervezet felhívására lépett akcióba az Iszlám Állammal harcoló országok koalíciója ellen”.

 A bajor belügyminisztérium közlése szerint a szíriai fiatal lakásán két telefont, több SIM kártyát és egy laptopot is találtak. Az egyik mobilon egy olyan videofelvételt is találtak a német hatóságok, amelyen hűséget esküszik az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak, és egyben megfenyegeti a németeket.

Joachim Herrmann, a bajor tartományi belügyminiszter hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, a vasárnap esti robbantást végrehajtó férfi éles fémdarabokkal megtöltött pokolgépe nyilvánvalóan azzal a szándékkal készült, hogy minél több emberben kárt tegyen, és a szállásán további robbanószerkezetek előállítására alkalmas anyagokat találtak.

Joachim Hermann bajor belügyminiszter. (MTI/EPA/Daniel Karmann)
Joachim Hermann bajor belügyminiszter (Fotó: MTI/EPA/Daniel Karmann)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top