Aktuális

Müncheni lövöldözés – az elkövető egy éve tervezhette a vérengzést

A nyomozás vezetői vasárnap tartottak egy sajtótájékoztatót, melyen elmondták, hogy a müncheni lövöldözés elkövetője valószínűleg már egy éve tervezte a vérengzést, és megfogalmazott egy kiáltványt is.

A 18 éves német-iráni kettős állampolgár 2015-ben felkereste a 15 halálos áldozatot követelő winnendeni ámokfutás helyszínét, és ezután kezdhetett hozzá a vérengzés kiterveléséhez – hangzott el a müncheni ügyészség, a városi rendőrség és a bajor tartományi bűnügyi hivatal (LKA) közös sajtótájékoztatóján.

Az elkövető számítógépén találtak egy kiáltványt, a szöveg elemzése még nem ért véget. Egyelőre nem tudni, hogy miért éppen München északi részén, az Olympia bevásárlóközponttal szemben lévő gyorsétteremben kezdett lövöldözni, de az biztosnak tűnik, hogy áldozatait nem célzottan választotta ki.

Müncheni lövöldözés – A legfrissebb hírek a 24.hu oldalon

A környék lakossági összetételéből is adódik, hogy a gyorsétteremben mindig vannak “bevándorlógyerekek” – mondta Robert Heinberger, az LKA vezetője. Az elkövető 9 embert lőtt agyon, többnyire kiskorúakat és külföldieket, köztük egy 15 éves magyar fiút. A lövöldözés után végzett magával.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top