Aktuális

Drámai képek – füst és hamu borítja Los Angelest, akkora a tűz

Hatalmas erdőtűz tombol Kaliforniában. Los Angelesben a tengerparton füst és hamu vár a strandolókra. Ilyen képeket, csak hollywoodi filmekben láttunk.

Már kétezer otthont fenyegetnek az erdőtüzek Kaliforniában. A lángokat a hét végére sem sikerült megfékezni Los Angeles és Big Sur közelében.  

Los Angeles megye északi részén 50 négyzetkilométernyi területen ég a növényzet, és a nagyvárost meg peremkerületeit gyakran füst lepi el. Az oltást nehezíti, hogy kánikulai hőség van. Vasárnapra a belvárost is elborította füst és hamu. Itt már nem az erdőtűz okozott gondot, hanem az, hogy (eddigi ismeretlen okból) hat ipari épületben keletkezett tűz.

#losangelesfire ????????????#barhamblvd

oinkay (@oinkay) által közzétett fénykép,

Big Surnél, Kalifornia középső részén valamivel hűvösebb az idő, ott viszont a szél és az alacsony páratartalom kedvez a lángoknak.

LA on fire ????#flowermewildla #flowermewild #diaryofafloraldesigner #brushfires #losangelesfire

@Becksmo2s (@flowermewild.la) által közzétett fénykép,

Mintegy 400 állatot tereltek biztonságos helyre a tűz elől, több mint 200 lovat, kecskék tucatjait és egzotikus vadakat.

A környéken több száz embert evakuáltak az otthonukból. A szombat esti híradásokból az derült ki, hogy már halálos áldozata is van a tűznek. Így lehet autózni az autópályán:

Az irodaházak felett sem jobb a levegő. Több, mint 900 tűzoltó próbálja meg megfékezni az erdőtüzeket, miközben elképesztő kánikula van a városban.

Fire in the skies _ early this afternoon #losangeles #outdoorconcert #kcrw2016 #bestcity #losangelesfire #nas #nofilter

@lynnafus_and_pennylane által közzétett fénykép,

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top