nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Még nincs vége a Pistorius-pernek – 15 évet is kaphat

Még nincs vége a Pistorius-pernek – 15 évet is kaphat

A dél-afrikai ügyészség szerint botrányosan enyhe ítéletet kapott Oscar Pistorius. A döntés ellen fellebbeznek, így a sportolóra akár 15 év börtön várhat.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A dél-afrikai ügyészség csütörtökön bejelentette, megfellebbezi az Oscar Pistorius ügyében július 6-án hozott bírósági ítéletet. A döntés szerint hat év börtönre ítélték a dél-afrikai paralimpiai bajnok futót barátnője szándékos megölése miatt. Az ügyészség szerint az ítélet “botrányosan enyhe”, és ennek következtében újabb igazságtalansághoz vezet.

Oscar Pistoriust tavaly első fokon gondatlanságból elkövetett emberölésben találták bűnösnek, és ötéves börtönbüntetésre ítélték. Az ügyészség már akkor is megfellebbezte az ítéletet, és kitartott álláspontja mellett, mely szerint a sportoló szándékosan ölte meg a nőt.

A legfelsőbb fellebbviteli fórum decemberi ítéletében helyt adott a fellebbezésnek, a perben mégis meglepő ítélet született. Az ügyészség most úgy vélte, a július elején kiszabott büntetés nincs arányban az elkövetett bűncselekmény mértékével. Az ítélet lejáratja az igazságügyi adminisztrációt, hiszen a vonatkozó dél-afrikai törvény szerint a minimálisan kiszabandó büntetés 15 év börtön.

15 év börtönt kaphat
15 év börtönt kaphat

(Híradó)

Megosztás Facebookon