Aktuális

Csikk, szemét, kiszáradt fák – ez az új Széll Kálmán tér

Egy hónapja adták át az 5,3 milliárd forintért felújított Széll Kámán teret, ahol sorban száradnak ki a fák. A rengeteg szemeteskuka pedig ugyan ott van, de sokan mégis mellé dobják a szemetet, leginkább a virágágyásokba. A nyilvános vécé pedig még mindig nem működik.

A tér talajába épített ledes fénycsíkok negyven százaléka már kiégett, igaz, ez csak késő este látszik, napközben nem. Wifi még nincs a téren, pedig állítólag tervezik, bizakodjunk, hogy egyszer tényleg lesz is. A kukák hamutartós teteje nem jön be a dohányzóknak, mert kényelmetlen elnyomni a csikket rajta, így aztán a szemetes körül több a csikk, mint benne. Ha a téren 3-4 óránként megjelenne valaki, aki összegyűjtené a szemetet, akkor mindez persze nem lenne látható.

Már nem ilyen a tér
Már nem ilyen a tér

De hogy jót is mondjunk, a szökőkút bejött: a kánikulában gyerekek tömegei pancsolnak benne, és a hűsítő vízpára a felnőtteket is vonzza. A furcsa padokat is szívesen használják az emberek, az óra körül is nagy a nyüzsi, sokan nyomkodják ott az okostelefonjaikat, egyelőre ingyenes wifi nélkül. A Vár felé, a villamossínek fölötti vízzáró fal nem zár, ezért folyik a víz a gyalogos és bicikliúton, pont mint a felújítás előtt, írta meg az Index.

Ilyennek készült
Ilyennek készült

 Itt olvashatsz még többet a Széll Kálmán térről: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top